Снимка БулфотоС промяна в работата на телефон 112 спешните обаждания вече ще

...
Снимка БулфотоС промяна в работата на телефон 112 спешните обаждания вече ще
Коментари Харесай

Сигналите до тел. 112 вече ще стигат до Спешна помощ за секунди

Снимка Булфото

С смяна в работата на телефон 112 незабавните позвънявания към този момент ще стигат до операторите в Бърза помощ за към 10-15 секунди, а не както до момента - за 2-3 минути. Това заяви заместник-здравният министър Бойко Пенков по време на формалното отбелязване на 10-ата годишнина на незабавния телефон. Пенков изясни още, че това ще се случи редом с въвеждането на нов хардуер, който ще разреши да бъдат одобрявани до 3000 позвънявания от един пост, заяви Българска телеграфна агенция.

Освен това, към системата за колите за спешна помощ ще бъдат интегрирани и незабавните приемни отделения на огромните лечебни заведения. Така екипът на Бърза помощ на място ще подава информация към съответно незабавно поделение, с цел да е ясно какъв пациент ще бъде докаран. Сега такава опция няма.

В по-далечна вероятност се обмисля да има и неотложни звена, които също да бъдат интегрирани в тази система, само че това ще се случи след разискване с лекарите, уточни Пенков, представен от Българска телеграфна агенция.

По мотив 10-ата годишнината от основаването на тел. 112 у нас, сегашният му шеф Цветомир Цеков изясни, че се работи върху основаването на напълно нова платформа, посредством която сигналите да бъдат подавани даже като видео. Освен това се чака да проработи и приложение, което ще разреши на хора с повреден слух и зрение също да подават сигнали.

За 10 години на тел. 112 са признати повече от 44 милиона позвънявания, като пикът е бил през 2012 година В същото време борят на подправените позвънявания понижава гладко с годините, а действителните позвънявания с претенции за помощ порастват, като към този момент са над 53 на 100. На ден всеки оператор приема по към 200 позвънявания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР